joi, februarie 07, 2008

Day 16 ... cred ca le-am pierdut sirul

17.02 Saigon / Ho Chi Min City

Parca ne-am mai incalzit putin, afara sunt 30 grade si frigul pe care l-am tras in Hanoi pare undeva departe pus in bagaje si in poze. Ar mai fi multe de povestit despre Bangkok, dar el pare si mai departe. Nu de alta dar am mai vazut inca 4 orase de atunci, toate din Vietanam.

Hanoi-ul a fost primul, oras care ne-a primit cu o temperatura de 7 grade si cu o ploaie cand marunta cand torentiala si cu surle si trambite, sau mai bine zis cu claxoane.
Ar fi multe de povestit despre traficul din Vietnam. Cred ca aici lectiile de condus se desfasoara putin altfel decat in Romania si anume :
Lectia 1 - Claxonatul .El trebuie facut cat mai lung si cat mai des, dar s-ar putea pune un bolovan pe claxon care sa il tina mereu activ ar fi perfect. Claxonul aici iti obtine prioritatea. Nu exista prioritate de stanga dreapta sau de orice fel ci doar prioritate de claxon. Ai claxonat ai prioritate. Daca ai masina mare cu atat mai bine ai mai multa prioritate adica poti merge oricand pe contrasens( nu conteaza care din benzi) tinanad evindent mana pe claxon.

Lectia 2 - Folosirea farurilor pe timp de noapte. Faza lunga trebuie mentinuta in permaneta nu conteaza ca esti in oras sau afara trebuie sa ai faza lunga. Daca vrei sa dai faruri, ca sa il faci pe cel din fata atent, o opresti. Atunci soferul din fara nemai fiind orbit de lumina isi da seama ca e ceva ineregula si franeaza.

Lectia 3 - Ocolirea pietonilor. pietonii nu au niciodata prioritate, nici macar pe trecere la culoarea verde. De aceea ei trebuie ocoliti. Pietonii stiu ca nu au prioritate niciodata si de aceea se poate trece pe oriunde. Cum trebuie facut asta. Mergi cat mai incet si continuu astfel incat zecile de motociclisti care vin din toate directiile spre tine sa te poata ocoli.

Ar fi multe de povestit de traficul de aici dar nu vreau sa transform blogul intr-o lectie de legislatie rutiera vietnameza pentru ca totul aici e foarte simplu. Regula de baza este ca nu sunt regului ( posutulatul lui Erwin )

Hanoi a fost orasul care mi-a placut cel mai putin din vietanam poate si din cauza frigului si a haosului din trafic.
Data viitoare o sa scriu mai multe despre orase si ce am vizitat

Niciun comentariu: