Cochin este capitala statului Kerala, primul stat in care comunistii au castigat alegerile in mod democratic. Si asta se vede in India. Dupa cele doua saptamani petrecute aici am ajuns unanim la concluzia ca prea multa democratie strica.
Afirmatiile pe care le voi face in continuare sunt replici pe care le-am primit pe parcursul calatoriei noastre din partea localnicilor.
- in India este democratie, nu ca in China si de asta putem face cati copii vrem. Mentionez ca sunt 1,2 mld de indieni din care peste 400 mil sub 30 ani. Mare majoritate a familiilor sarace au peste 5-6 copii.
- in India este democratie de aceea putem conduce cum vrem. Si chiar asta fac.
In comunismul din Kerala am descoperit o indie destul de curata, cu un trafic ceva mai civilizat, cu strazi cu trotuare cu niste complexe rezidentiale cum nu avem in Romania si nici nu cred ca o sa avem in urmatorii 10 ani.
Deci pentru noi este clar in India comunismul e bun, democratia nu.
Cand am ajuns aici am rasuflat usurati. In sfarsit ceva mai multa liniste. Nu mai eram incojurati de milioane de masini si de vanzatori de orice. Era un orasel linistit ca un fel de Vama Veche in zilele ei de liniste. Ne-am cazat in Fort Cochin un vechi asezamant portughez cucerit ulterior de olandezi si apoi de britanici. Un loc plin de istorie si plin de biserici catolice.
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa iesim la o plimbare pe malul marii arabiei si am ajuns in piata chinezeasca de peste. Zeci de sortimente de peste, fructe de mare si toate minunatiile care se gasesc in apa erau prezente pe tarabele insalubre ale pescarilor sau chiar pe jos. Evident ca nu am rezistat tentatiei si am cumparat un 1kg de creveti, calamari si un peste pentru fabuloasa suma de 5 euro. Nu apucam sa facem doi pasi ca un baietel localnic ii ia punga lui erwin din mana si pleaca cu ea spre prima terasa pentru a ne pregati un festin culinar cum rar mi-a fost dat sa am.
A doua zi am vizitat toate bisericile catolice din fort si sinagoga. Intrucat telefonul meu era tot sticat am facut presiuni asupra lui erwin sa plecam din fort si sa mergem in oras pentru a gasi un service nokia. Evident ca nu am reparat telefonul, dar am avut parte de o plimbare minunata cu un vaporas care facea legatura intre fort si oras. Costul calatoriei a fost 2 rupii, mai exact 0,13 ron. In momentul cand barca a demarat am fost siguri ca vom merge fix de cat am platit. adica vreo 2-3 metri si apoi barca se va scufunda. Uitandu-ne la barcile care mai erau pe apa am vazut ca absolut toti pasagerii aveau veste de salvare. Am cercetat si barca noastra, care era cea mai amarata dintre toate din zona si nu am gasit decat vreo 2-3 colaci de salvare. Asta nu ne-a linistit prea mult dat fiind ca mai erau inca vreo 100 de indieni in barca cu noi. Dupa 30 de minute, barca a ajuns, nesperat as zice la destinatie.
In ultima zi am mers intr-o plimbare de 7 ore cu barca pe canalele unui lac din apropierea Cochinului. Cred ca este un remediu minunat pentru cei nervosi si stresati. Vegetatie, pasari, pesti, apa si multa linisteeeeee. Liniste pe care nu prea am mai intalnit-o in alta parte in India. Seara ne-am urcat in tren si am pornit spre Goa.
Despre Goa nu sunt prea multe de zis. Am petrecut 3 zile pe malul marii sau la piscina in timpul zilei, iar seara in cluburi. Ne-am imprientenit cu o gramada de lume printe care niste tipi veniti la studiu in india tocmai din zimbabwe. Super simpatici si super dansatori ... evident.
In ultima zi am inchiriat un scuter ( din ala pe 2 roti care merge pe sosea) si am plecat intr-o aventura de 30 km. Practic a fost prima oara in viata mea cand am mers pe scuter. Trebuie sa recunosc ca nu mi-am ales chiar bine locul unde sa incep sa conduc scutere, aici unde nu exista nicio regula de circulatie. Erwin a zis ca am mers foarte bine si ca am invatat ff repede sa conduc ca indienii. Apasam continuu pe claxon, nu ma uitam decat in fata si mergeam pe mijlocul drumului.
marți, aprilie 20, 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu